Početna strana > Održavanje golmanskih rukavica

Održavanje golmanskih rukavica

Produžite vek vašim golmanskim rukavicama uz par saveta


Pre utakmice:

  • Pre prve upotrebe isperite dlan rukavice mlakom vodom, čime se uklanjaju ostaci sapuna koji se koristi u proizvodnji.
  • Čak i Aqua lateks za mokre uslove potrebno je isprati jedan do dva sata pre upotrebe sa toplom vodom (35°C do 40°C). Time se aktiviraju Hydro-grain™ termo granule koje pružaju optimalno prianjanje u mokrim uslovima. Takođe je važno da dlan ostane mokar tokom utakmice za punu efikasnost Aqua lateksa.


Nakon utakmice:

  • Lateks je osetljiv materijal koji zahteva posebnu negu i nakon utakmice. Prljavština negativno utiče na svojstva prijanjanja i zato mora biti brzo uklonjena. Operite rukavice sa toplom vodom (max. 50°C) i pomoću sredstva za čišćenje (Glove Wash). Dopustite neka se rukavice osuše, daleko od direktnog sunčevog svetla ili izvora toplote (npr. fen).
  • Osim čišćenja važnu ulogu ima i odlaganje. Lateks postaje tvrd i porozan zbog izlaganja suncu ili UV zracima. Zaštite rukavice od sunčevih zraka i svetlosti fluorescentnih sijalica. Posebno dizajnirane sportske torbe za golmanske rukavice nude vrhunsku zaštitu od spoljnih uticaja.
  • Habanje je svakom golmanu dobro poznati pojam. Mekša i finija pena ima znatno bolji učinak prianjanja, ali je takođe učinak trošenja, odnosno habanja materijala, puno izraženiji. To obično znači da se skuplje pene pre pohabaju od jeftinijih. Zato je važno znati da se funkcionalna svojstva lateksa sačuvaju do potpune istrošenosti.


Pogledajte sve golmanske rukavice u ponudi