Magazin
22.03.2019.

Kako pravilno održavati kopačke?

Kopačke Tipovi

Postoje dve  vrste kopački. Prve su kopačke za tvrdu podlogu a druge kopačke za meku podlogu. Prvi tip kopački obično ima plastične krampone i koristi se kada je podloga tvrda i dobro osušena sunčevim zracima. Druga tip kopački je obično sa metalnim kramponima i koristi se u lošijim vremenskim uslovima – kada je fudbalski teren vlažan ili blatnjav.

 

Održavanje i čišćenje kopački

Kopačke je najbolje očistiti odmah posle treninga. Čišćenje kopački udaranjem jedne o drugu nije poželjno , jer ih ovim načinom oštećujete. Preporučljivo je da nečistoću sa kopački uklonite četkicom  i onda ih prebrišete vlažnom krpom. Ostavite ih da se osuše prirodnim putem, NEMOJTE ih držati pored radijatora, ili drugih izvora toplote. Nemojte držati kopačke u neprovetrenoj prostoriji, potrebno je da budu tamo gde postoji stalna cirkulacija vazduha. Uvek ih perite ručno, NIKADA ih nemojte ubacivati u veš mašinu, pošto ih ona oštećuje. Kada ih stavite da se suše, nakon čišćenja i pranja, stavite papirne novine unutar njih kako bi sačuvale oblik. Sigurno ste videli  da, kada kupite nove cipele i izvadite iz kutije, u njima se nalazi puno papira – upavo iz navedenog razloga.

 

Učinite da vam kopačke traju duže

Ukoliko kopačke koristite aktivno više od 3 puta, ili više od 4 puta nedeljno, razmislite o kupovini još jednog para. Prvi par nosite prvi dan, drugi par nosite drugi dan, a trećeg dana se opet vraćate na one prve i tako u krug. Ovako će vam kopačke trajati duže, jer će imati dovoljno vremena da se osuše do sledećeg korišćenja. Ukoliko one imaju zamenljive krampone, poželjno je dotegnuti ih pe svake upotrebe.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

06.
Jun.
2024.
Magazin
Pridružite se zajednici i verujte rukavicama koje su dizajnirane od strane golmana za golmane. Osetite Čistu Performansu i budite spremni da zgrabite pobedu ...
28.
May.
2024.
Magazin
Sa ponosom možemo da podelimo sa vama značajan razvoj brenda Baden, koji će postati novi zvanični partner lopti EasyCredit Basketball Bundeslige.
23.
May.
2024.
Magazin
Biti golman je izazov, posebno na početku karijere, bez obzira na to da li ste mladi ili stari. Ova uloga u timu zahteva jedinstveni trening i posebnu opremu...