Magazin
06.04.2021.

Tipovi krampona na kopačkama

 

Iako ovi modeli imaju isti dizajn, razlika između njih je ogromna. Kao što smo iznad naveli, razlikuju se po vrsti krampona koje poseduju. 

 

FIRM GROUD - FG

Napravljene su za korišćenje na prirodnoj travi koja ima tvrdu podlogu i suvu površinu. Izrađene su od plastičnih krampona. Većina igrača koristi ovakav model i na veštačkim površinama, što se nikako ne preporučuje. 

 

SOFT GROUND - SG

Napravljene su za korišćenje na prirodnim vlažnim terenima. Previše vode na terenu čini zemlju previše mekanom, zbog čega Vam je i potrebniji agresivniji đon koji će dublje prodirati na površinu kako bi vam pružio potrebnu vuču. Napravljeni su od mešavine između plastičnih i metalnih krampona. Metalne krampone možete po potrebi skidati i stavljati nove.Naravno, ovakvi modeli se isključivo koriste na gore navedenoj površini. Korišćenjem ovog modela na drugim površinama, rizikujete da zadobijete ozbiljne povrede.

 

ARTIFICIAL GRASS - AG

Namenjene su za korišćenje na veštačkoj podlozi kao što sam naziv kaže. Imaju posebno oblikovane kraće krampone koji poboljšavaju trakciju i stabilnost na veštačkoj travi. Otpornije su na habanje tokom igranja. 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

11.
May.
2022.
Magazin
Balon za fudbal Sportzon Zvezda Ada je najveća montažna hala u gradu (44 x 22m) sa veštačkom travom.
04.
Oct.
2021.
Magazin
Sportzon set guma za trening savršene za trening kod kuće.   
12.
May.
2021.
Magazin
Iskoristi akciju i obezbedi sebe savršenim Reusch PURE CONTACT SILVER modelom!