Magazin
06.04.2021.

Tipovi krampona na kopačkama

 

Iako ovi modeli imaju isti dizajn, razlika između njih je ogromna. Kao što smo iznad naveli, razlikuju se po vrsti krampona koje poseduju. 

 

FIRM GROUD - FG

Napravljene su za korišćenje na prirodnoj travi koja ima tvrdu podlogu i suvu površinu. Izrađene su od plastičnih krampona. Većina igrača koristi ovakav model i na veštačkim površinama, što se nikako ne preporučuje. 

 

SOFT GROUND - SG

Napravljene su za korišćenje na prirodnim vlažnim terenima. Previše vode na terenu čini zemlju previše mekanom, zbog čega Vam je i potrebniji agresivniji đon koji će dublje prodirati na površinu kako bi vam pružio potrebnu vuču. Napravljeni su od mešavine između plastičnih i metalnih krampona. Metalne krampone možete po potrebi skidati i stavljati nove.Naravno, ovakvi modeli se isključivo koriste na gore navedenoj površini. Korišćenjem ovog modela na drugim površinama, rizikujete da zadobijete ozbiljne povrede.

 

ARTIFICIAL GRASS - AG

Namenjene su za korišćenje na veštačkoj podlozi kao što sam naziv kaže. Imaju posebno oblikovane kraće krampone koji poboljšavaju trakciju i stabilnost na veštačkoj travi. Otpornije su na habanje tokom igranja. 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

09.
Nov.
2023.
Magazin
Sport je mnogo više od igre - to je način na koji se izgrađuju karakter i timski duh, posebno kod dece.
04.
Aug.
2023.
Magazin
Golmanska pozicija u fudbalu je jedna od najzahtevnijih i zahteva specifičnu opremu koja će zadovoljiti zahteve igre. Imajući to na umu, predstavljamo vam ...
27.
Jul.
2023.
Magazin
Zakoračite u novu sezonu 2023/24. uz potpuno novu kolekciju Adidas golmanskih rukavica i kopački. BIĆE LUDO!