Magazin
29.04.2021.

Razlika između Training lopte i Match lopte

Fudbalske trening lopte

Prvo ćemo obratiti pažnju na trening lopte. Ove lopte se obično koriste za individualne i timske treninge.

Koriste se od žongliranja, udaranjem o zid, igranjem u parku do nošenja i korišćenja na treningu. Lopte za trening najviše su omiljene rekreativnim igračima. 

Što se kvaliteta lopti tiče, obično su srednjeg do visokokvalitetnog, u svojoj konstrukciji koriste dugotrajne materijale. Što znači da su napravljene da se suprostave teškoj upotrebi sa hiljadama i milionima dodira tokom meseci ili godina. 

Većina lopti za trening na tržištu su mašinski prošivene, a često puta spoljni PU poklopac lopte sadrži tanji sloj pene što otežava dodir na dodir (ispod 2mm). Pored toga, vrsta unutrašnje gume koja se koristi za trening lopte, onosi lopti ukočeniji osećaj. 

 

Lopte za meč

Dalje, pogledajmo fudbalsku loptu. Uopšteno govoreći, lopte za mečeve se koriste isključivo za mečeve. Napravljene su od visokog i kvalitetnog materijala i nude visoke performanse, ali isto toliko i nisu previše dugotrajne. 

Obično su šivene i koriste deblji sloj pene ispod PU poklopca (3mm i više). Samim tim nude odličan dodir prilikom primanja, dodavanja i šutiranja. 

Takođe, vredno je napomenuti da meč lopte nisu napravljene za onu vrstu visoke upotrebe kao što su lopte za trening. Sa njima je savršeno trenirati i mogli biste izneti taj argument da je bolje trenirati sa loptama za meč tako da vaši dodiri na treningu budu na istoj lopti koju koristite u igri. Iako ćete želeti da koristite ovu loptu za trening, nemojte očekivati da će lopta za meč trajati isto kao lopta za trening. 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

06.
Jun.
2024.
Magazin
Pridružite se zajednici i verujte rukavicama koje su dizajnirane od strane golmana za golmane. Osetite Čistu Performansu i budite spremni da zgrabite pobedu ...
28.
May.
2024.
Magazin
Sa ponosom možemo da podelimo sa vama značajan razvoj brenda Baden, koji će postati novi zvanični partner lopti EasyCredit Basketball Bundeslige.
23.
May.
2024.
Magazin
Biti golman je izazov, posebno na početku karijere, bez obzira na to da li ste mladi ili stari. Ova uloga u timu zahteva jedinstveni trening i posebnu opremu...